Webb­design

Hoppa till

Webbdesign hero-bild

Webbdesign

Upp­levelser på Internet

Webbdesign är en bred disciplin i skärningspunkten mellan grafisk design, teknologi och psykologi. Hur ska din webbsida se ut? Hur fungerar den? Vilka känslor väcker den? En webbdesigner skapar upplevelser på internet. Hoy kan hjälpa dig skapa rätt upplevelse, för rätt målgrupp.

Kontakta ossKontakta oss
Startsida för Ted Bernhardtz creative.
Startsida för Stora Teatern.

Webbdesign

Vad är webbdesign?

En webbdesigner ställer alltid vissa frågor. Hur ska sajten användas och av vem? Vilken information bör finnas på en viss webbsida och hur kommer man åt den? Har sidorna rätt funktioner och vilken information är viktigast?

På Hoy besvarar vi sådana här frågor tidigt i en wireframe- och konceptfas där vi också gör användartester för att förstå hur människor använder en tjänst och varför. Vi bygger ingenting förrän en webbdesign fungerar perfekt på pappret.

Vi utformar våra designsystem och visuella gränssnitt med logik och konsekvens som ledstjärna. Målet är webbdesign som är tydlig, pedagogisk och finjusterad efter avsändarens budskap och varumärke.

Webbdesign med mätbara resultat

För att se om en webbdesign fungerar behöver vi kunna mäta användarupplevelsen och användandet. Med hjälp av analysverktyg, enkäter och andra metoder kan vi se om en sajt gör det den ska och om användarna är nöjda med sin upplevelse. Den här informationen kan sedan ligga till grund för uppdateringar och användas i strategiska beslut.

Hoys arbete med en sajt upphör inte när vi publicerar den. Vi måste hela tiden fortsätta mäta hur tjänsterna används för att kunna anpassa, utvidga och optimera.


Flertjänster