SMGTSales ToolApp

Vy från appen över Svenska Mässans område.

Projekt

App

Industri

Mässor & Hotell

Kund

Svenska Mässan Gothia Towers

År

2018

All Under One Roof – här är det digitala säljverktyget som visar Göteborgs unika mötescentrum. Unikt för Europa – och världen med dess cityläge, utbud och faciliteter.


Bakgrund

Svenska Mässan Gothia Towers är Nordens ledande arrangör av mässor, events och konferenser. Till dem kommer människor från hela världen för att mötas, få inspiration och dela upplevelser och kunskap. Det handlar om möten i världsklass med tillgång till hotell, spa och showunderhållning av lika hög klass. Plus en hel värld av matupplevelser – med allt från lokala specialiteter till fine dining med en stjärna i Guide Michelin


Målet: Ett engagerande säljverktyg

Vi har skapat en app som fungerar som ett säljverktyg där man kan visa på hela anläggningens möjligheter i form av mötesrum, faciliteter, boende, logistik och närhet till centrum. Mässans centrala cityläge är unikt i världen och attraherar kongresser och större mötesevent från hela världen. Genom appen kan säljare skräddarsy virtuella presentationer unikt för varje möte.

FRAMGÅNGSFAKTORER:

01. Förstudie

Vi började projektet med en omfattande förstudie där behov, användarstudier, tekniska utmaningar och framtida utveckling togs i beaktning.

02. Workshops

Ett flertal workshops genomfördes ihop med säljare, IT- och marknadsavdelning. Idéer, skisser och prototyper diskuterades och kombinerades med rundvandringar på anläggningen för ytterligare förståelse.

03. Arbetsgrupp

En engagerad arbetsgrupp var en viktig nyckelfaktor. Från Hoy deltog UX-designers, strateger, utvecklare och 3D-animatörer. Från Svenska Mässan Gothia Towers kom säljare, digital managers, marknadschefer och IT.

04. Teknisk utredning

På grund av projektets komplexitet och integration mot framtida system krävdes en stor teknisk utredning. Hur kan vi skapa ett engagerande verktyg för en läsplatta som samtidigt är tillräckligt rappt för att fungera live på webben?


Teknik & plattformar

Genom att kombinera olika verktyg som Maya, WordPress, WebGL och React har vi skapat en lösning som fungerar optimalt i alla miljöer. Med utgångspunkt i ett omfattande CAD-underlag från kunden skapade vi 3D-grafik i verktyget Maya. 3D:n optimerades sedan för att fungera på alla plattformar och på nätet i en vanlig webbläsare.

3D-grafiker som arbetar med SMGT Sales Tool

Enkel innehålls­hantering genom WordPress

Appen uppdateras och utvecklas enkelt genom WordPress som CMS. Att lägga till rumsbeskrivningar, innehåll och utbud på kartan görs via ett enkelt gränssnitt med minimalt med förkunskaper. Video, 360°-bilder, bildspel och faktatexter administreras från ett och samma ställe.

Upper House interiörbild i solnedgång
3D-vyn från SMGT Sales Tool

Nästa

EFGkontors-möbler– Webb

Gå till projektGå till projekt
EFG hemsida