Augmented Reality

Hoppa till

hoy ar augmented reality person picking up a hololens headset

Förstärkt verklighet

Med Augmented Reality (AR) kan vi lägga ett extra lager av information över verkligheten. Vi kan berätta helt nya historier och förhöja upplevelsen av världen runt omkring oss.

Kontakta ossKontakta oss

Vad är AR-teknologi?

Real­ity 2.0

AR – Augmented Reality eller Förstärkt verklighet – är grafik som läggs ovanpå världen via glasögon, mobiltelefoner (appar) eller andra enheter. För det mesta trackar – följer – tekniken huvudets eller telefonens rörelser så man upplever att grafiken finns “i världen”. På så sätt förhöjer man den mänskliga upplevelsen av en plats eller ett objekt med hjälp av digital teknik. Hoy utvecklar AR-upplevelser primärt i spelmotorerna Unity och Unreal Engine.


AR-app och utveckling

Fram­tiden idag

Hoy befinner sig i framkanten av mobil AR-utveckling. Genom att använda de senaste ramverken för utveckling av Augmented Reality-appar kan vi hjälpa dig och dina användare att ta steget in i framtidens datoranvändning, redan idag.

AR

Olika AR-upplevelser

AR, MR, XR?

Inom industrin skiljer man ibland på AR (Augmented Reality) och MR (Mixed Reality). Kortfattat är MR nyare, mer avancerade upplevelser där 3D-objekt och grafik läggs till sömlöst och integreras bättre med den verkliga världen. MR-termen ingår i AR-begreppet, precis som AR är en underkategori av det mycket breda XR (Extended Reality)-begreppet. Men det spelar egentligen inte så stor roll vad man väljer att kalla en upplevelse: alla tillämpningar är ändå olika. På Hoy kallar vi oftast alltihop för AR.

Flertjänster