Svenska MässanGothia Towers

Utsikt över Gothia Towers

Projekt

Webbramverk

Industri

Mässor

Kund

Svenska Mässan

År

2016

Se resultatetSe resultatet

Svenska Mässan Gothia Towers är nordens ledande arrangör av mässor, event och konferenser. Gothia Towers är nordens största hotell. Som digital partner har Hoy skapat en lösning som samlar hela deras webbnärvaro i ett skalbart, modulärt och flexibelt ramverk. Och det är bara början.


Allt under samma digitala tak.

Svenska Mässan Gothia Towers samlar oförglömliga upplevelser under ett tak. Med vårt samarbete ville vi göra samma sak med de digitala upplevelserna. Resultatet blev ett digitalt ramverk som håller samman och stärker Svenska Mässan Gothia Towers varumärke.


Hoys specialbyggda modulramverk

Alla Svenska Mässan Gothia Towers sajter använder WordPress som content management system, med Brix – vårt eget specialbyggda modulramverk – som webbredaktörernas huvudsakliga arbetsmiljö.

Det här är ett flexibelt system som kan kompletteras med fler moduler och funktioner när det behövs. Appar som Svenska Mässan Gothia Towers Sales Tool administreras också via plattformen. Allt under samma tak.

WordPress and Brix logotypes

Svenska Mässan och Gothia Towers koncernsajt

Koncernsajten är navet i Svenska Mässan Gothia Towers webbnärvaro. För Hoy blev den ett viktigt bevis för att ramverket fungerar, när de gamla sajterna för Svenska Mässan och Gothia Towers skulle få ett gemensamt hem på svenskamassan.se. Det är en sajt med stora mängder information och många olika sidor, så mycket tid och tankekraft lades på UX-design och informationsarkitektur för att få upplevelsen att kännas så naturlig och intuitiv som möjligt, både för besökare och webbredaktörer.

Svenska Mässan mobil- och desktopsajter

Gothia Towers

När mycket information och många funktioner ska samlas på samma hemsida ställer det höga krav på gränssnittsdesign, informationsarkitektur och optimering. Gothia Towers webbplats är en av de bredaste och största inom koncernen, där allt under samma tak-filosofin dras till sin spets. Här kan man boka hotellrum, kolla öppettider och reservera bord på restauranger, boka och lära sig mer om konferens- och möteserbjudanden, köpa show- och upplevelsepaket, hitta information om konstutställningar och lära sig mer om Göteborg. Bland annat.

För Gothia Towers har vi även jobbat med sökmotoroptimering löpande ihop med vår systerbyrå Leit. Hotell är en mycket konkurrensutsatt branch där vi jobbat aktivt med att identifiera de sökord som har något lägre konkurrens för att kunna ge trafik från sökmotorer löpande för både hotell, restaurang och aktiviteter.

Gothia Towers mobil- och desktopsajter

Välkommen till Bokmässan!

Bokmässan är nordens största kulturevenemang med många hundra utställare, seminarier och föreläsare från ett trettiotal länder. 85.000 personer besökte mässan 2018. Bokmässans sajt är gjord med användarvänlighet och flexibilitet i fokus. Det var den första sajten som skapades och publicerades med hjälp av Hoys ramverk, med integrering av e-handel, bokningssystem och mässprogram.

Bokmässan mobil- och desktopsajter

Många fler mötesplatser

Tillsammans skapar Svenska Mässan och Gothia Towers en stor mängd mässor och mötesplatser både i egen regi och tillsammans med andra. Alla dessa har sin egen sajt skapade i Hoy’s ramverk Brix.

Öl- och whiskymässan desktopsajt
MyDog mobil- och desktopsajter

Ett pågående arbete.

Arbetet med Svenska Mässan och Gothia Towers är pågående, och Hoy är redo med ändringar, optimeringar och analyser när det behövs. Det här arbetet blir aldrig färdigt: om ett år kanske användarna prioriterar andra saker eller önskar sig nya funktioner. För att få ut maximal nytta ur ramverket måste vi mäta hur tjänsterna används, vilka som använder dem och varför saker fungerar eller inte. På så sätt lär vi oss hur vi kan fortsätta förändra, anpassa och bygga nytt.


Nästa

Röhsska
museet
— Webb

Gå till projektGå till projekt
Röhsska museets entré.