Stella
– App

Screenshot från Stella-appen

Projekt

App

Industri

Stödorganisation

Kund

Tjejjouren Väst

År

2023

Se resultatetSe resultatet

Tjejjouren Väst jobbar varje dag, året runt för att stötta tjejer – så de ska kunna må bra, vara sig själva och leva sina liv som de vill. Appen Stella är en del av det stödet.

Appen som stöttar och stärker unga tjejer

Tjejjouren Väst kom till oss för att de behövde förnya och uppdatera sin hjälp-app Stella. Syftet med appen är att ge unga tjejer stöd dygnet runt.

Vi gjorde om appen från grunden med nytt innehåll, nya funktioner och ett helt nytt visuellt uttryck.En guide i svåra stunder

Stella vänder sig till unga tjejer och ger information, stöd och hjälp kring ämnen som kan vara svåra att prata om. Appen fungerar som en guide som stöttar en i att hantera sina känslor och berättar vart man kan vända sig när man mår dåligt. Precis som på webben kan man chatta direkt med en stödperson och hitta svar från jurister, psykologer och andra experter.Dagbok och kunskapsbank

Nya Stella fungerar som en dagbok, där man kan logga hur man mår. Genom att checka in hur man mår för dagen och skriva av sig, får man en bra översikt över sitt mående. Här kan man även sätta upp personliga mål.

I kunskapsbanken finns artiklar som handlar om olika svåra ämnen. Om man vill kan Stella också skicka peppande meddelanden några gånger om dagen, något som kan göra skillnad när livet känns svårt.“Att få uppdatera Stella och göra den mer anpassad efter målgruppen är något vi velat göra i flera år, och med medel från Västra Götalandsregionen och ett fantastiskt genomförande av vår samarbetspartner Hoy blev Stella precis som vi och målgruppen ville.“

Gabriella Thompson Graflund, Verksamhetschef Tjejjouren Väst


Övningar som hjälper i stunden

I Stella finns även övningar inspirerade av mindfulness och meditation. Många av dem är ljudbaserade och guidar användaren till att känna sig lite tryggare och lugnare i stunder av oro och stress.

Övningarna är tydliga och enkla för att kunna användas av många personer och i många olika situationer.


“Responsen har varit enorm, veckan när Stella släpptes dubblades antalet stödchattar och en stor andel chattade från appen. Många stödsökande har också spontant skrivit hur mycket de tycker om appen, och att den hjälper dem.”

Gabriella Thompson Graflund, Verksamhetschef Tjejjouren Väst

Sommarlovet är en period på året som kan vara extra svår för unga. Vardagens ramar finns inte längre och det är lätt att känna sig ensam.

Vi lanserade nya Stella i god tid innan skolavslutningarna. En digital kampanj genomfördes i samband med detta för att nå ut till nya användare. Redan de första veckorna efter lanseringen kunde Tjejjouren Väst konstatera att antalet nedladdningar av appen och antalet nya besökare till chatten hade ökat.